már 09 2009

Crazy Monkey stratégiák - bevezető

Aki ismeri a Crazy Monkey Defense System-et, annak nem kell bemutatnom. Aki nem, nos, röviden: egy modern harcművészeti rendszer, mely egy hihetelen jó, progresszív oktatási módszertannal rendelkezik. Az alapja box és muay thai.

 

Hogy mit keresnek az Őrült Majmok a canne blogon? Nos, sikerült beszereznem Rodney King - The Fight Compass című dvd-jét, melyben az egyes küzdelmi stratégiákat tárgyalják. Négy különböző küzdelmi stratégiát határoztak meg első körben (ez nem azt jelenti, hogy nem lehetne többet, csak azt, hogy először ezt a négyet érdemes gyakorolni), melyek a következők: pressurer, runner, angler, counterstriker. A pressurer nyomás alatt tartja az ellenfelet, a runner gyors kombinációkkal támad, majd elmozog, az angler különböző irányokból, szögekből támad, a counterstriker pedig a tipikus kontrabunyós.

Az egyes stílusok nem kizárólagosak, bárki keverheti a stílusokat a küzdelem alatt, azonban külön külön kiválóan lehet gyakorolni, játszani az egyes módszerekkel.

Ezek a küzdőstílusok olyan alapvető küzdelmi stratégiákat jelentenek, melyeket a la canne gyakorlás során is előkerülnek. Éppen ezért, a következő napokban megpróbálom átírni a crazy monkey technikákra épített stratégiákat francia rendszerű botvívásra. Meglátjuk, mit sikerül összehozni ...


A bejegyzés trackback címe:

https://canne.blog.hu/api/trackback/id/tr31992160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása