jan 04 2010

Új év és visszatekintés

A tavalyi év végére kicsit elhanyagoltam a bloggolást egyéb teendőim miatt, de igérem, ebben az évben minden másképp lesz. (ez volt az újévi fogadalom)

A tavalyi évben is sok minden történt. 2009 januárja egy fantasztikus szemináriummal kezdődött, Fabien Pavelet vezetésével. Februárban a Dreynschlag rendezvényen vettünk részt, ahol Olivier Dupuis mutatta be a francia botvívást, immár egy edzés keretében. Ebből nagyon sokat tanultunk, mondhatni koncepcionálisan változott a két botos küzdelmünk. Az teremedzéseink nyár elejéig folytatódtak, majd a jó időre való tekintettel szabadtéren edzettünk.

Nagy sikere volt a nyári Kard Rendje edzőtábornak, ahol idén már 18 fő vett részt.

A nyarat Fabien la canne szemináriuma zárta, immár a második, ezzel együtt Fabien több, mint egy hónapot töltött Magyarországon, és ha minden jól megy, hamarosan elkészül a második útikönyve, ezúttal hazánkról.

Szeptembertől új helyen edzünk, a Trefort utcában.

Mit várok a 2010-es évtől? 2008/9-ben megkezdett szakmai munkát szeretném folytatni, elmélyíteni. Elég sokat foglalkoztam mozgáselemzéssel, mozgásjavítással (alexander technika, feldenkrais, FMS, stb.) és úgy látom, hogy nekünk leginkább erre van szükségünk, ebbe az irányba érdemes tovább kutatni, fejlődni. Az európai botkultúrában is rengeteg lehetőséget látok, elsősorban a hosszúbot tekintetében, megpróbálunk ebbe az irányba is mozdulni. Ha minden jól megy, az év közepére szervezni fogunk egy szabadvívó versenyt, ahol a tanítványok megmérettethetik magukat.

Egészségben, sikerekben gazdag új évet kívánok minden kedves olvasónak!

 Sándor Zsolt


A bejegyzés trackback címe:

https://canne.blog.hu/api/trackback/id/tr811644501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása