feb 25 2009

Első edzés

Harcművészetet, küzdősportot választani nem egyszerű dolog. Aki első edzésre megy, tele van kérdésekkel: vajon mennyire kemény az edzés, bírni fogom-e, milyen a társaság, milyen hamar lesz sikerélményem, egyáltalán, ilyen idős fejjel képes vagyok-e megtanulni a mozgást, hiszen a filmekben azt mutatják, hogy a gyerekek már öt éves koruk óta gyakorolják.

Ezek mind jogos kérdések, azonban meg kell nyugtassak minden érdeklődőt: a sportágunkban, a francia rendszerű botvívásban a lehetőségekhez mérten személyre szabott edzést tartunk, minden kezdővel külön foglalkozunk, a társaság főleg huszonéves fiatalokból áll, eltekintve néhány idősebb tagot, és egyikünk se öt éves kora óta gyakorol, ráadásul az alapmozgásokat nagyon gyorsan el lehet sajátítani.

Mégis, mire számíthat egy kezdő az első edzésen?

Az átöltözést követően átmozgató gyakorlatokat végzünk, majd futással kombinált gimnasztikai gyakorlatok következnek. Ezután az alaptechnikákat gyakoroljuk hosszúbottal és rövid bottal különböző helyzetekből, sebességgel, ritmussal. Dolgozunk a lábmunkán, testvédekezésen, sebességen, pontosságon. Az alapgyakorlatokat páros gyakorlatok követik, miközben az edző körbejár, és kijavítja a hibákat. A páros gyakorlatokat szabadvívással zárjuk, ahol a gyakorlók ki tudják próbálni az edzésen tanultakat. Ez idő alatt a kezdőkkel külön megyünk, és az alaptechnikákat csiszoljuk tovább. Az edzés végén nyújtó/ernyesztő gyakorlatokat végzünk.

Mit kell hozni az első edzésre?

Az első edzésre szabadidőnadrágot, pólót, teremcipőt, és esetleg egy flakon vizet kell hozni, másra nincs szükség. Botokat az edzésen biztosítunk.


A bejegyzés trackback címe:

https://canne.blog.hu/api/trackback/id/tr93966113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása