feb 26 2009

Mai edzés

A mai edzést FMS felméréssel kezdtük. Kijöttek az aszimetriák, valamint az, hogy a lányok általában jobb eredményeket érnek el az ilyen felméréseken, mint a fiúk. Főleg törzserőt kell fejleszteni, úgyhogy következő edzésen előkerül a medicinlabda, és a fekvőtámasz :)

Az edzést technikák gyakorlásával folytattuk, az Olivier által mutatott módon. Olivier összes technikája a csípő megfelelő használatára épül: minden mozdulatot a csípő vezet, pozicionál, továbbá az ütéseknél alapesetben csak vízszintesig fordul, onnantól már csak a kéz mozog, mely végig az izületi tokban marad. Ennek a módszernek az előnye, az hogy gyorsabb lesz az ütés, ráadásul lehetőség van megnyújtani az ütést a csípő további elfordításával, ezzel pedig további 20-30 centimétert nyerhetünk, anélkül, hogy ellépnénk a poziciónkból. Ha az ellenfél közelebb jön, akkor sincsen gond, hiszen a csípő pozicionálásával rövidebbre fogva az ütést  ugyanúgy el tudjuk érni. Az ő módszerével az eddigi egy "helyes távolságból" gyakorlatilag egy 40-50 centiméteres sáv lett, melyben bárhol tartózkodik az ellenfél, könnyedén eltalálhatjuk.

Az edzés végén double canne-t gyakoroltunk, keresztezett védést, az új területvédést (koncepciójában kicsit hasonlít a rövid kard és ökölpajzshoz) valamint az oldalsó alsó védésből egy nagy látványos kézforgatásos kombinációt.


A bejegyzés trackback címe:

https://canne.blog.hu/api/trackback/id/tr75968542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása