máj 19 2009

Sherlock Holmes - Trailer

Mint bizonyára tudjátok, sokat foglalkozom a XIX.-XX. század történelmével, elsősorban az európai harcművészetek, és önvédelmi rendszerek tekintetében.

A honlapon található egy érdekes cikk a bartitsu-ról, Edward Barton-Wright önvédelmi iskolájáról, mely több különböző iskola ötvözetéből állt. Mint mindenki tudja, Sherlock Holmes bartitsu-t gyakorolt, vagy, ahogy a magyar fordításban olvashattuk, "baricut".

"Ahol az ösvény véget ért, megálltam, és bevártam ellenfelemet. Ő nem rántott fegyvert, hanem rám rohant, és hosszú karjával átnyalábolt. Tudta, hogy számára a játszma véget ért, és már csak azzal törődött, hogy rajtam bosszút álljon. Dulakodva tántorogtunk az irtózatos szakadék szélén. Talán emlékszik még, hogy elég jól ismerem a baricut és más japán birkózási fogásokat, aminek már nemegyszer nagy hasznát vettem. Egy váratlan mozdulattal kicsúsztam a szorításából, mire ő irtóztató üvöltéssel hadonászni kezdett a levegőben mindkét kezével, hogy megtartsa az egyensúlyát. Ámde minden erőfeszítése hiábavaló volt: lebukott a mélybe."

Nagy örömömre szolgál bejelenteni, hogy az új Sherlock Holmes mozi rendezője együtt dolgozik a Bartitsu Society-vel a harci koreográfiák tekintetében, az eredmény pedig magáért beszél!

 


A bejegyzés trackback címe:

https://canne.blog.hu/api/trackback/id/tr441131067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása