júl 21 2009

Kard Rendje edzőtábor - élménybeszámoló

Az Kard Rendje edzőtábor idén is fantasztikusan sikerült, több, mint 130 fő részvételével. Hétfőn délelőtt érkeztem a táborba, ahol rögtön össze is futottam Matt Galas, aki épp menni készült, de ahogy meghallotta, hogy la canne-t fogok oktatni, egyből felcsillant a szeme, és kihasználta az utolsó perceit is, hogy kipróbálja  a la canne-t.

Mint kiderült, ő is volt a Dreynschlag-on, úgyhogy legkésőbb jövő februárban újra össze tudunk futni. Matt egyébként Belgiumban élő amerikai, és Liechtenauer féle hosszúkardvívást oktatott a táborban.

 


Épp hogy lepakoltam, már szinte kezdődött is a bemutatónk, amit Péterrel, egy tanítványommal tartottunk. Egybotos, illetve kétbotos küzdelmet mutattunk be, majd röviden beszéltem a különböző sétapálcavívó rendszerekről, a Vigny rendszerről, illetve a párizsi apacsokról. Az ebéd elfogyasztása után hosszúkardoztunk, majd pedig következett az első óra, amelyek 18 fő vett részt!
 

Tavaly is nagy volt az érdeklődés, de idén még több embernek volt kedve kipróbálni ezt a gyönyörű művészetet.
 

 

Egy laza átmozgatás után - mely dinamikus nyújtógyakorlatokra, és néhány Feldenkrais gyakorlatra épült - alaptechnikákat gyakoroltunk, majd párosgyakorlatok következtek. Az edzést szabadvívással, illetve csoportok egymás elleni vívásával zártuk, melynek úgy vettem észre, nagy sikere volt. A tanulók egyébként mind nagyon ügyesek voltak, meg kell dicsérnem őket, tényleg nagyon szépen dolgoztak. A második nap délelőtt ugyancsak hosszúkardoztunk, csatáztunk, majd az ebédszünet után a második la canne óra következett. Ekkor a technikákat gyakoroltuk, illetve elkezdtük a kitörés gyakorlatokat, illetve a legegyszerűbb, kitöréssel kapcsolódó ütéseket (fente avant - latéral extérieur, latéral croisé). Az edzést szabadvívással zártuk, ahol kipróbálhatták az újoncok, hogy milyen egy sisakos ugráló cannistával vívni. :)

A canne edzés után pedig messer oktatáson vettem részt, ami egy nagyon-nagyon érdekes fegyver, és úgy érzem, érdemes egy kis időt szentelni ennek a fegyvernemnek is.

Szeretném megköszönni Péternek és Balázsnak, hogy segítettek az óra megtartásában, és hogy állták az érdeklődők kérdéseit, miután én már hazajöttem a táborból, illetve mindenkinek, aki részt vett a táborban. Nagyon jó kis közösség, csak így tovább! A visszajelzések alapján a la canne nagyon tetszett mindenkinek, és ha minden jól megy, rövidesen Szegeden is lehet la canne-t tanulni, a Kard Rendje keretein belül. (hogy speciális fegyvernemként, vagy önálló edzésként, még nem dőlt el) Ahogy ezzel kapcsolatban több információ lesz, értesíteni fogok minden érdeklődőt, és természetesen a Kard Rendje fórumba is felkerül majd minden. Az edzőtáborban készült képek hamarosan felkerülnek a honlapra, és a blogba.

 


A bejegyzés trackback címe:

https://canne.blog.hu/api/trackback/id/tr841259952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása